Menu
December 2018
M T W T F S S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
exim
aloinspred
aloinspgr
spodeli_mislenje

Соопштенија

      Државниот инспекторат за земјоделство Ве известува дека  на својата веб страна  www.diz.gov.mk започнувајќи од 01.02.2018 година го  става на располагање порталот за електронска комуникација ( Е – фитосанитарни барања/пријави ) наменет за сите надворешни корисници со цел да  им овозможи да подигнуваат најразлични видови на барања/пријави за издаваењ на фитосанитарен сертификат за извоз/реекспорт/Пасош за растенија ( замена на пасош на растенија ) и фитосанитарен преглед на пратки растенија, растителни производи и други објекти и предмети, производи за заштита на на растенија и ѓубрива при увоз/транзит кои  се  издаваат од страна на Државниот инспекторат за земјоделство  во електронска форма во областа на Фитосанитарната испекциски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vladanarm
wg2x125b
wg3x125
1b
wg5x125
wg6x125
wg7x125
wg8x125