Menu
August 2018
M T W T F S S
« Jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
exim
aloinspred
aloinspgr
spodeli_mislenje

Работни активности на Државниот инспекторат за земјоделство за период од јули 2017 до декември 2017 година

  Во период јули – декември 2017 Државниот инспекторат за земјоделство, своето работење го реализираше преку доследно спроведување на одредбите од законите и поблиските прописи од делокругот на работење на овој инспекциски орган, преку вршење на надзори и превземање на инспекциски мерки, кај сите субјекти, кои работат во овие области, но секогаш навремено постапуваше и по доставените информации за одредени неправилности и злоупотреби, кога не се почитуваа одредбите од законите и поблиските прописи.

   Државниот инспекторат за земјоделство во овој период за 2017 година има составено севкупно 13.570 записници од извршени инспекциски надзори, при што се изречени вкупно 452 инспекциски мерки за констатирани недоследности во работењето на субјектите од кои 181 решение за отстранување на неправилности, 65 едукации, 112 платни налози, 71 барање за поведување на прекршочна постапка (до суд и прекршочна комисија) и 23 кривични пријави.

   Во продолжение можете да ја погледнете целата Информација за целокупната работна активност на Државниот инспекторат за земјоделство за период од јули 2017 до декември 2017 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vladanarm
wg2x125b
wg3x125
1b
wg5x125
wg6x125
wg7x125
wg8x125