Menu
February 2019
M T W T F S S
« Jan    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
exim
aloinspred
aloinspgr
spodeli_mislenje

Better Training for Safer Food The EU Trade Control and Expert System-TRACES

“Better Training for Safer Food” (BTSF), е иницијатива на Европската Комисија чија цел е организирање на стратегија за обука на Заедницата (ЕУ) во областите на законот за храна, законот за добиточна храна, правилата за здравје и благосостојба на животните како правилата за здравје на растенијата.За таа цел во организација на на DG SANTE, согласно програмата на DG SANTE „Better Training for Safe FOOD“ во Литванија-Вилниус се одржа три дневна обука од 20 до 23 март 2018 година на преставници од Државниот инспекторат за змејоделство на тема „TRACES  USE AT IMPORT OF LIVE PLANTS “ (Трговска контрола и експертски систем, употреба при увоз на живи растенија).

Општа цел на обуката:

За да се обезбеди високо ниво на заштита на потрошувачите низ целиот внатрешен пазар на ЕУ и да се зголеми нивото на трговија со безбедна храна низ целиот свет преку спроведување ефикасни, објективни и соодветни службени контроли. Оваа цел се постигнува со обука на персоналот на надлежните органи, нудејќи подобар мрежен и постојан дијалог со партнерите од внатре и надвор од Европската унија, со што се придонесува кон високо ниво на стручност и компетентност.

Специфична цел на обуката:

Специфичните цели на активностите за обука на BTSF на TRACES се обучувањето на вработените кои се вклучени во активностите на службена контрола, со цел да ги држат во тек со употребата на ЕУ трговска контрола и експертски систем (TRACES).

Притоа, програмата има за цел да обезбеди хармонизирана употреба на TRACES, имајќи ги предвид најновите достапни ажурирања. Бидејќи TRACES е ИТ алатка во континуиран развој, програмата исто така ќе биде флексибилна и ќе може да ја прилагоди својата содржина на новите претстојните можности на системот.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vladanarm
wg2x125b
wg3x125
1b
wg5x125
wg6x125
wg7x125
wg8x125
hacklink nedir hacklin seo ve hacklinkin faydaları hacklink hacklink satış hacklink panel hacklink al hacklink seo evden eve nakliyat bmw yedek parça mercedes yedek parça seo nedir seo analiz googlede üst sıraya çıkmak gibi kesin sonuçlarla seo çalışmasında kaliteli hizmet veren hacklink adresi www.profseo.co dur.evden eve nakliyat böcek ilaçlama paykasa paykasa bozdurma aradığınız bütün kelimeler sadece burda. instagram takipçi hilesi bypass shell wso shell hacklink satış hacklink panel wso shell hacklink hacklink hacklink al hacklink seo nedir Google