Menu
November 2018
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
exim
aloinspred
aloinspgr
spodeli_mislenje

На покана на Италијанското Министерство за земјоделство и Регионалната фитосанитарна служба од регионот Емилија Ромања, а во рамките на ИПА Твининг проектот „Понатамошен развој на контролните системи на надлежните органи за заштита на здравјето на луѓето, животните и растенијата“ во периодот од 16 до 20 април 2018 година се организираше официјална посета на овие институции. На истата учествуваа директорот на Државниот инспекторат за земјоделство Јане Станкоски, директорот на Фитосанитарната управа, како и службеници од инспекторатот и управата, Агенцијата за храна и ветеринарство, како и Канцеларијата на Европската Делегација од Скопје.

На посетата беа разменети искуствата со италијанските партнери од надлежните служби, со цел зајакнување на националните фитосанитарни служби од областа на здравјето на растенијата и одржливата употреба на производи за заштита на растенијата, со посебен акцент на спроведување на итни фитосанитарни мерки при појава на опасни карантински штетни организми, како и начинот на спроведување на националните мониторинг програми за утврдување на здравјето на растенијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vladanarm
wg2x125b
wg3x125
1b
wg5x125
wg6x125
wg7x125
wg8x125