Menu
April 2019
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
exim
aloinspred
aloinspgr
spodeli_mislenje

Јавен повик

Државен инспекторат за земјоделство објавува

   Јавен ПОВИК бр. 02/15

За доставување понуди  за набавка на ПОС терминали за безготовинско плаќање

Предмет на Јавниот повик

Предмет на  јавниот повик е  доставување на понуди за поставување систем за безготовинско плаќање – Пос терминали, за потребите на следните гранични премини:

ГП Блаце; ГП Аеродром Скопје; ГП Табановце –автопат; ГП Деве Баир; ГП Делчево; ГП Ново Село; ГП Меџитлија; ГП Ќафасан; ГП Богородица, ГП Блато; ГП Скопје-Скопје; како и за 6 ( шест ) места на утовар:  Велес, Штип, Кочани, Струмица, Кавадарци и Прилеп.

Во наведените места се предвидува да се постават вкупно 17 ПОС терминали.

Потребно е понудувачот да го обезбеди начинот на поврзување на ПОС  терминалите

1.Критериуми за утврдување на способност на понудувачите:

1.1.Способност за вршење на професионална дејност

Понудувачот да е регистриран како физичко или правно лице за вршење на дејноста, поврзана со предметот на договорот за јавниот повик.

За докажување на способноста за вршење на професионална дејност, понудувачот е должен да достави документ за регистрирана дејност.

1.2.Техничка или професионалана способност

За дa сe квалификува како способен за извршување на предметноит договор од аспект на неговта техничка и професионалана способност, понудувачот треба ги исполнува  следниве минимални услови:

 

Листа на главни испораки на ПОС терминали, извршени во тековната година;

Инсталирање на мобилни ПОС терминали;

Можност за 24 часовна техничка поддршка;

Да  обезбеди соодветна обука за ракување со ПОС терминалите;

Понудувачот да нуди квалитетна услуга;

Да има на располагање технички персонал за имплементација на системот;

Провизијата да биде на терет на крајниот корисник;

Понудувачот да има на располагање опис на техничка опременост и оспособеност.

За таа цел е потребно понудувачот:

Да даде изјава за извршени испораки во тековната година

Да даде опис на техничка опременост и оспособеност, како и мерки за осигурување на квалитет;

Изјава за ангажиран технички персонал за имплементација на системот.

 2.Критериум за доделување на договорот

Критериум за додделување на договорот е економски најповолната понуда

Како елементи на критериумот економски најповолна понуда, се земаат следниве:

Цена на услугата-најниска висина на провизија по извршена трансакција, изразена во проценти –70 бода

Краен рок за поставување на ПОС терминалите, вклучувајќи го и времето неопходно за инсталирање на потребната хардверска опрема, како и за обука на службениците, односно времето потребно за целосна имплементација на ПОС терминалите во наведените места – најкраткиот рок носи 10 бода

 

Квалитет на услугата-елементот квалитет на услуга ке се евалуира како збир на поединечни елементи, вкупно 20 бода и тоа

Можност за читање на VISA- 5  бода

Можност за читањеMASTERSARD –  4 бода

Можност за читање DINERS – 2  бода

Можност за читање AMERIKAN EXPRESS –   2  бода

Можност за читањен Македонски локални картички – 2 бода

Времето потребно за отстранување на евентуалниот дефект-                            најкраткиот рок –  5  бода

 

Краен рок за доставување на понудите

Рокот за доставување  на понудите изнесува 3 дена од денот на објавување на јавниот повик во јавните гласила и на веб страната на инспекторатот –  www.diz.gov.mk

Понудите кои нема да се достават во предвидениот рок, како и оние кои нема да ги содржат сите потребни документи,  нема да бидат разгледани.

Понудата да се достави на следнава адреса:

Државен инспекторат за земјоделство, Бул. Гоце Делчев бр.18, зграда на МТВ, 13-ти кат,1000 Скопје, со назнака ЈАВЕН ПОВИК

Заинтересираните понудувачи може да добијат дополнителни информации од 8:30, до 16:30 часот, на тел. (02) 3-121-462

моб.070/403-942, Е-пошта: silvana.strezoska@diz.gov.mk

 

Comments are closed.

vladanarm
wg2x125b
wg3x125
1b
wg5x125
wg6x125
wg7x125
wg8x125
hacklink nedir hacklin seo ve hacklinkin faydaları hacklink hacklink satış hacklink panel hacklink al hacklink seo evden eve nakliyat bmw yedek parça mercedes yedek parça seo nedir seo analiz googlede üst sıraya çıkmak gibi kesin sonuçlarla seo çalışmasında kaliteli hizmet veren hacklink adresi www.profseo.co dur.evden eve nakliyat böcek ilaçlama paykasa paykasa bozdurma aradığınız bütün kelimeler sadece burda. instagram takipçi hilesi bypass shell wso shell hacklink satış hacklink panel wso shell hacklink hacklink hacklink al hacklink seo nedir Google