Menu
April 2018
M T W T F S S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
exim
aloinspred
aloinspgr
spodeli_mislenje

Директор

Директор на Државниот инспекторат за земјоделство е Јане Станкоски.

                                   viber image

 

ЛИЧЕН ПРОФИЛ


Име:                     Јане Станкоски

Дата на раѓање:    Мај 10, 1978

Место на раѓање:  Прилеп, Македонија

Националност:      Македонец

Домашна адреса:  7500 Прилеп, Македонија, “Моша Пијаде” бр.319

E-mail:                jane.stankoski@diz.gov.mk

Телефон:              +389 71 227 -706

Возачка дозвола:  Б категорија

Брачен статус:      Оженет, три деца


Кариера:

Јануар 2015 година-Август 2017

СЕКЕ ДООЕЛ Прилеп, компанија во сопственост на мултинационалната компанија SEKE SA www.sekesa.gr

Кооперативната унија на производители на тутун во Грција (S.E.K.E S.A.) е една од најпознатите тутунски компании на меѓународно ниво.

Нејзината главна активност е да  откупи, процесира и продава тутун. Работи во Грција, Бугарија и Македонија.

Мојата работа во СЕКЕ:

Оперативен менаџер, координатор за започнување и работа на оваа инвестиција во земјата.

Менаџирање на компанијата.

Август 2009- Јануар 2015

Струмица Табак Струмица компанија во сопственост на мултинационалната компанија

“Michailides S.A.” Грција www.michailides.com

Мултинационална компанија која се занимава со откуп, преработка и продажба на тутун. Има свои компании во Грција (Поликастро, Ксанти, Синдос), Македонија (Струмица), Бугарија (Сандански), Албанија (Берат, Корча), Молдавија (Кишњев), Словачка (Левице).

Мојата работа во Струмица Табак:

Координатор за производство и откуп на тутун за Пелагониски регион и координатор за имплементација на GAP и SRTP програмите во компанијата и кај договарачите на компанијата.

 Јуни 2007 -Август 2009

Тутунски Комбинат А.Д. Прилеп www.tkprilep.com.mk

Тутунски Комбинат А.Д. Прилеп, работи во Р. Македонија со основна дејност откуп, преработка и продажба на тутун и цигари.

Мојата работа во ТКП:

Советник на Генералниот Директор за тутун,

-Реорганизација на целокупната работа во ДООЕЛ Тутун -стратегија за откуп на тутун, ферментација, производство (манипулација), и продажба на ферментиран тутун.

-Координатор за имплементација на ISO 9001 стандард на ниво на Тутунски комбинат А.Д. Прилеп.

-Координатор на проектните тимови за промоција на ТКП на саемите за тутун во Париз 2007 и Москва 2008.

-Координатор на проектните тимови за изработка на web –site и брошура на компанијата.

 Април 2005- јуни 2007

Струмица Табак Струмица компанија во сопственост на мултинационалната компанија

“Michailides S.A.” Грција www.michailides.com

 Мултинационална компанија која се занимава со откуп, преработка и продажба на тутун. Има свои компании во Грција (Поликастро, Ксанти, Синдос), Македонија (Струмица), Бугарија (Сандански), Албанија (Берат, Корча), Молдавија (Кишњев), Словачка (Левице).

Мојата работа во Струмица Табак:

Aсистент на менаџер на производство и откуп на тутун,

Mенаџер за имплементација на GAP и SRP програмот кај договарачите во Р. Македонија и Н.Р. Бугарија.

Декември 2004- Април 2005

Виталиа Скопје www.vitalia.com.mk

Виталиа е фирма чија дејност е производство и трговија на производи  од доменот на здравата храна. Oсновна цел е снабдување на домашниот и странскиот пазар со природни, вкусни и здрави производи со висок квалитет и пристапна цена.

Мојата работа во Виталиа:

Асистент на менаџер одговорен за имплементација на НАССР стандард.

ОБРАЗОВАНИЕ:

 • Дипломиран на “Факултетот за земјоделски науки и храна” Универзитет “Св. Кирил и Методиј”- Скопје, поледелска насока,
 • Отслужен воен рок, Скопје, Македонија, 2000.
 • Средно школо, Прилеп, У.С.Н.О. “НХ Орде Чопела“ Прилеп – тутунски техничар, 1996.
 • Основно школо, во Прилеп, 1992.

ДОПОЛНИТЕЛНО НЕФОРМАЛНО, КОРПОРАТИВНО и ЛИЧНО ОБРАЗОВАНИЕ:

 • Ко-автор на прирачник за Современо призводство на ориенталски тутун, Прилеп 2015.
 • Ко-автор на прирачник за Современо призводство на ориенталски тутун, Струмица 2011.
 • Автор на брошура за едукација на земјоделци за заштита при апликација на хемиски средства на земјоделско производство, Прилеп 2011.
 • Ко-автор на прирачник за Современо призводство на ориенталски тутун, Струмица 2010.
 • Сертификат за успешно завршен Kурс/ модул -Basic HACCP Training course издаден од Business edge -R. of Ireland, Скопје 2009. businessedgeglobal.com
 • Сертификат за обука Time management –Intercon UBS, Прилеп 2008.
 • Сертификат за обука Stress management –Intercon UBS, Прилеп 2008.
 • Сертификат за обука Комуникациски техники и вештини–Intercon UBS, Прилеп 2008.
 • Сертификат за обука Продажба (Продажни техники и техники за унапредување на продажбата) –Intercon UBS, Прилеп 2008.
 • Сертификат за обука Услуга кон клиентите (Customer service) –Intercon UBS, Прилеп 2008.
 • Сертификат за обука Преговарање (техники и вештини) –Intercon UBS, Прилеп.
 • Сертификат за обука Менаџмент (техники и вештини) –Intercon UBS, Прилеп 2008.
 • Сертификат за обука Целна Ориентација (Goal Setting) –Intercon UBS, Прилеп.
 • Сертификат за обука Менаџмент 101 –Triple S Learning, Скопје
 • Добиена лиценца од -Министерство за Земјоделство Шумарство и Водостопанство за проценител на тутун, 2005.
 • Учество на финале во натпреварувањето за најдобар иновативен бизнис план (освоено второ место) организиран од GTZ и SEED (тим лидер во нашиот проект), 2004.

 КОМПЈУТЕРСКИ ВЕШТИНИ

Kомпјутерски познавања (Word, Excel, Power point) и интернет.

ПОЗНАВАЊЕ НА СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ

Англиски- активно (пишување и зборување), словенски јазици- активно познавање и користење.

 

 

 

vladanarm
wg2x125b
wg3x125
1b
wg5x125
wg6x125
wg7x125
wg8x125