Skip to content

Category: Настани

Во рамките на ЕУ IPA Твининг проектот „Подобрување на административните и оперативните капацитети на надлежните органи за заштита на растенијата“, кој се спроведува во соработка со надлежните фитосанитарни служби од
Прочитајте повеќе

 Во Брисел започна билатералниот скриниг за Поглавје 11, „Земјоделство и рурален развој“, дел од Кластерот 5, „Ресурси, земјоделство и кохезија“. Поглавјето 11 опфаќа поголем број на обврзувачки правила неопходни за
Прочитајте повеќе

Во периодот од 26.06 до 30.06. 2023 во рамките на тековниот Твининг проект МК 19 ИПА АГ 01 21 „Подобрување на административните и оперативните капацитети на службите за заштита на
Прочитајте повеќе

Во рамките на ЕУ IPA Твининг проектот „Подобрување на административните и оперативните капацитети на надлежните органи за заштита на растенијата“, кој се спроведува во соработка со надлежните фитосанитарни служби од
Прочитајте повеќе

Работен состанок со производителите и откупувачите на тутун.

Директорот на Државниот инспекторат за земјоделство Зоран Шапуриќ , заедно со Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, присуствуваше на работен состанокот со производителите и откупувачите на тутун. Постигнат
Прочитајте повеќе