Skip to content

Почитувани посетители

Добродојдовте на веб страната на Државниот инспекторат за земјоделство.

                Државниот инспекторат за земјоделство е институција со својство на правно лице со сопствена буџетска сметка како корисник од прва линија, основана со Законот за организација и работа на органи на државна управа. 

              Својата организација,  надлежности, овластувања и постапки при  инспекциски надзор ги врши согласно Закон за Државен  инспекторат за земјоделство, Закон за инспекциски надзор и други позитивни законски прописи во Република Северна Македонија од областа на земјоделството, руралниот развој, рибарство и аквакултура, фитосанитарна политика и сл.

 

Односи со јавноста

Со поддршка од ЕУ и Хрватска успешно заврши проектот за унапредување на рибарството и аквакултурата

  Во рамките на Твининг лајт проектот „Усогласување на законодавството и имплементација на правото на ЕУ во областа на рибарството и аквакултурата во Република Северна Македонија“  вчера се одржа завршен настан.
Прочитајте повеќе

Станкоски: Земјоделците да не потпаѓаат на шпекулации и да се информираат, Инспекторатот и останатите надлежни институции се отворени за соработка

Тутунопроизводството се вбројува меѓу најбитните гранки во земјоделството што носи голем девизен прилив на државата и солидна заработка на тутунопроизводителите. Оваа година поради помалото производство и напорите на Владата во
Прочитајте повеќе

Интерен оглас број 04/2022

Одлука за избор за унапредување на административен службеник
Прочитајте повеќе

Досега откупени 20.401 тон или 90% од вкупно договорената количина тутун

  Се одбројуваат последните денови од 2022 година. Годинава тутунопроизводителите ги рушат рекордите и испишуваат историја на досега највисока просечна откупна цена од 290 денари за килограм, што претставува зголемување за
Прочитајте повеќе

Интерен оглас број 04/2022

Интерен оглас број 04/2022 за потполнување на работно место со унапредување
Прочитајте повеќе

Oдржан промотивен настан посветен на развојот на информатичкиот систем за инспекциски надзор, Е- Инспектор

Во организација на Инспекцискиот совет, Европската банка за обнова и развој и избраната ИТ компанија ИТгма, се одржа Промотивен настан посветен на развојот на информатичкиот систем за инспекциски надзор, Е-
Прочитајте повеќе

Е-УСЛУГИ

ПРИЈАВИ НЕПРАВИЛНОСТ

Со цел да им се помогне на граѓаните во остварувањето и заштитата на нивните права од областа на земјоделството „Државниот инспекторат за земјоделство“ отвори бесплатна телефонска линија со број 

0800 11 000

На телефонскиот број може да се врти од фиксен и мобилен телефон и истиот е достапен секој работен ден од 08 и 30 h до 16 и 30 h.