Skip to content

Category: Активности

Државниот инспекторат за земјоделство организираше  обука на тема ,,Насоки за примена на Законот за прекршоците”.Реализирањето на  оваа обука произлезе од потребата да се детектираа проблемите со кои се соочуваат вработените
Прочитајте повеќе

Државниот инспекторат за земјоделство организираше  обука на тема ” Насоки за примена на Законот за општа управна постапка ” . Реализирањето на  оваа обука произлезе од потребата за воедначување на
Прочитајте повеќе

Станкоски од ДИЗ: Преку камери ќе се контролира и санкционира палењето на стрништа во земјава

Со помош на камери поставени на антените на телекомуникациски оператор на 10 локации во земјава, Државниот инспекторат за земјоделство ќе го контролира и санкционира палањето стрништва во земјава. Проектот кој
Прочитајте повеќе

Во Брисел започна објаснувачкиот скрининг за Кластер 5, „Ресурси, земјоделство и кохезија“

Според скрининг агендата, почнувајќи од денес па сè до 20-ти јули, во Брисел, македонската делегација, заедно со албанската, ќе го следи објаснувачкиот скрининг за Кластер 5, „Ресурси, земјоделство и кохезија“.
Прочитајте повеќе

Денеска со почеток во 11.00 часот, во просториите на Државниот инспекторат за земјоделство се одржа првата  крводарителска акција, која има тендеција да стане традиција во инспекторатот и за во наредните
Прочитајте повеќе

Станкоски: Со поврзување на фитосанитарните системи во регионот трговијата оди побрзо и нема чекање на границите

На 15 и 16 мај, 2023 година во Будва, Црна Гора, директорот на Државниот инспекторат за земјоделство м-р Јане Станкоски учествуваше на Самитот „Одржливи врски – посилна економија“. Самитот имаше
Прочитајте повеќе

Oдржан промотивен настан посветен на развојот на информатичкиот систем за инспекциски надзор, Е- Инспектор

Во организација на Инспекцискиот совет, Европската банка за обнова и развој и избраната ИТ компанија ИТгма, се одржа Промотивен настан посветен на развојот на информатичкиот систем за инспекциски надзор, Е-
Прочитајте повеќе

Во рамките на ЕУ IPA Твининг проектот „Подобрување на административните и оперативните капацитети на надлежните органи за заштита на растенијата“, кој се спроведува во соработка со надлежните фитосанитарни служби од
Прочитајте повеќе

Директорот на Државниот инспекторат за земјоделство, м-р Јане Станкоски учествуваше на Регионалната работилница за зголемување на ефикасноста на спроведување на АЕО (Овластени економски оператери) со зајакнато учество на другите агенции
Прочитајте повеќе

Расте цената на тутунот, откупот стартува со над 30% повисока цена, владините мерки за развој на тутунопроизводството даваат позитивни резултати

Директорот на Државниот инспекторат за земјоделство Јане Станкоски, заедно со претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачески и  министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, денеска во
Прочитајте повеќе