Skip to content

Category: Вести

Неделен извештај за инспекциски надзор на Државниот инспекторат за земјоделство

Неделен извештај за инспекциски надзор на Државниот инспекторат за земјоделство
Прочитајте повеќе

Неделен извештај за инспекциски надзор на Државниот инспекторат за земјоделство

Неделен извештај за инспекциски надзор на Државниот инспекторат за земјоделство
Прочитајте повеќе

Неделен извештај за инспекциски надзор на Државниот инспекторат за земјоделство

Неделен извештај за инспекциски надзор на Државниот инспекторат за земјоделство
Прочитајте повеќе

Царува ли црн пазар на пестициди во Македонија кои се користат во земјоделието

Царува ли црн пазар на пестициди во Македонија кои се користат во земјоделието, а се забранети за употреба. Има ли неконтролирана и прекумерна употреба на земјоделски препарати од македонските земјоделци.
Прочитајте повеќе

Неделен извештај за инспекциски надзор на Државниот инспекторат за земјоделство

Инспекциски совет на 326 – тата седница , одржана на 19.10.2023 година, го разгледа и усвои Образецот за Неделен извешрај за извршени надзори. Неделен извештај за инспекциски надзор на Државниот
Прочитајте повеќе

Започнува соработка меѓу земјоделските инспекторати на Македонија и Италија – заедно до повисоки стандарди во контролата на земјоделските производи

  Директорот на Државниот инспекторат за земјоделство на Република Северна Македонија м-р Станкоски Јане и директорот на Централниот инспекциски оддел за заштита на квалитетот и за заштита од измами кај
Прочитајте повеќе

Со поддршка од ЕУ и Хрватска успешно заврши проектот за унапредување на рибарството и аквакултурата

  Во рамките на Твининг лајт проектот „Усогласување на законодавството и имплементација на правото на ЕУ во областа на рибарството и аквакултурата во Република Северна Македонија“  вчера се одржа завршен настан.
Прочитајте повеќе

Станкоски: Земјоделците да не потпаѓаат на шпекулации и да се информираат, Инспекторатот и останатите надлежни институции се отворени за соработка

Тутунопроизводството се вбројува меѓу најбитните гранки во земјоделството што носи голем девизен прилив на државата и солидна заработка на тутунопроизводителите. Оваа година поради помалото производство и напорите на Владата во
Прочитајте повеќе

Досега откупени 20.401 тон или 90% од вкупно договорената количина тутун

  Се одбројуваат последните денови од 2022 година. Годинава тутунопроизводителите ги рушат рекордите и испишуваат историја на досега највисока просечна откупна цена од 290 денари за килограм, што претставува зголемување за
Прочитајте повеќе

Јане Станкоски вели дека досега нема оспорена проценка при откупот на тутун

Досега се откупени преку 9.000 тони тутун по просечна цена од над 275 денари за килограм. Откупот на тутунот се одвива непречено, без проблеми и според динамиката се очекува да
Прочитајте повеќе