Skip to content

Author: Државен инспекторат за земјодство Република Северна Македонија

Работен состанок со производителите и откупувачите на тутун.

Директорот на Државниот инспекторат за земјоделство Зоран Шапуриќ , заедно со Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, присуствуваше на работен состанокот со производителите и откупувачите на тутун. Постигнат
Прочитајте повеќе

Шапуриќ: Има приговори за нереална проценка на тутунот, половината се одобрени

Откупот на тутунот продолжува, отворени сите пунктови и има интерес за носење на родот, велат од Сојузот на земјоделските здруженија на Македонија.Ова го потврдува и Државниот инспекторат за земјоделство. -Тутунот
Прочитајте повеќе

ЈАВЕН ПОВИК

Врз основа на одредбите од Закон за управување со отпадот (“СЛУЖБЕН ВЕСНИК НА РСМ” бр. 68/2004; 71/2004; 107/2007; 102/2008; 143/2008; 82/2009; 124/2010; 140/2010; 9/2011; 51/2011; 6/2012; 123/2012; 147/2013; 163/2013; 27/2014;
Прочитајте повеќе

И покрај короната инспекторите на ДИЗ се постојано на терен и го контролираат откупот на тутунот

  Инспекторите на Државниот инспекторат за земјоделство се постојано на терен и го контролираат откупот на тутунот. Досега до Второстепената комисија се поднесени околу 90 приговори од тутунарите од кои
Прочитајте повеќе

Во Прилеп е постигнат договор за подобрување на состојбата со откупот на тутун.

После повеќе часовна дискусија помеѓу тутунарите и откупните компании, во присуство на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа, директорот на Државниот инспекторат за земјоделство Зоран Шапуриќ и градоначалникот
Прочитајте повеќе

Извозот на македонските јаболка во првите 9 месеци поголем за 34% во споредба со лани

  Јаболката се најизвезуваното овошје од Македонија со зголемен прилив на средства или раст за цели 34% споредбено со ланската година. Во периодот од јануари до септември 14.4 милиони евра
Прочитајте повеќе

Директорот на Државниот инспекторат за земјоделство, Зоран Шапуриќ во Прилеп оствари средба со Иницијативниот одбор на незадоволни тутунари и Сојузот на тутунарски здруженија

Во салата на општинската зграда во Прилеп, вчера попладне, директорот на Државнопт онспекторат за земјоделство, Зоран Шапуриќ, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа,   имаше  средба со Иницијативниот одбор
Прочитајте повеќе

Шапуриќ: Доколку постои незадоволство од процената земјоделците можат да поднесат жалби до надлежна второстепена комисија

  Веќе неколку дена, се одвива откупот на тутунот. Инспекторите на Државниот инспекторат за земјоделство и во овие мошне сложени услови на пандемија,се постојано на терен на откупните пуктови и
Прочитајте повеќе

Тутунопроизводителите се жалат на ниска откупна цена на тутунот и бараат поддршка од институциите

Иако откупот на тутунот од страна на сите 10 откупни претпријатија не е започнат, се погласни се реакциите на тутунопроизводителите за ниска откупна цена на тутунот. До редакцијата на Агротим
Прочитајте повеќе