Почитувани

Државниот инспекторат за земјоделство направи надградба на постоечкиот Систем за Фитосанитарна инспекција каде ќе можете електронски да ги поднесувате Пријавите за фитосанитарна инспекција при увоз, извоз, ре-експорт и транзит, како и Барањата за издавање на фитосанитарен сертификат за извоз и ре-експорт.

Овој систем  ќе започне задолжително да се применува од 20.12.2021 година и сите Пријави и Барања ќе може да ги поднесувате електронски исклучиво преку овој систем на веб страната на Државниот инспекторат за земјоделство на следнот линк https://diz.gov.mk/e-uslugi/fitosanitarni/ .

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy