НВО Инфоцентарот заедно со партнерските организации Спектар од Крива Паланка и Центарот на заедницата на општина Струга, на 29 септември (четврток) 2022 година, со почеток во 11 часот, во хотелот Холидејин (сала Скала 2) во Скопје, организираа дебата во рамки на проектот „Локални инспекциски служби во интерес на граѓаните“, посветена на придобивките и предизвиците за локалните инспектори од примената на Законот за инспекциски надзор, донесен во 2019 година на која присуствуваа над 100-тина локални инспектори, раководители на општински инспекциски служби и други лица.
Kако панелисти учествуваат: Благоја Гешоски, Инспекциски совет на РСМ; Нури Бајрами, Државна комисија за спречување на корупцијата; Бобан Бојковски раководител на Секторoт за инспекциски надзор – Куманово; Славица Переска, раководителка на Одделението за инспекциски надзор – Велес; д-р Мери Петреска, Виш инспектор во Државниот инспекторат за земјоделство и Горан Трајчевски, експерт.
На дебатата беа презентирани наодите од анкетата спроведена во периодот од 7 до 21 јуни 2022 година, на која учествуваа 96 општински инспектори и раководители на општински инспекциски служби во врска со примената на новиот Закон за инспекциски надзор.
Инфографиците со клучните резултати на анкетата се достапни на следниов линк: https://www.facebook.com/NVOInfocentar/posts/5774317659287692

Галерија

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy