Денеска со почеток во 11.00 часот, во просториите на Државниот инспекторат за земјоделство се одржа првата  крводарителска акција, која има тендеција да стане традиција во инспекторатот и за во наредните години.

И покрај извршувањето на секојдневни работни обврски, учество во акциите за доброволно дарување на крв зедоа повеќе вработени, меѓу кој беше и директорот на Државниот инспекторат за земјоделство Јане Станкоски, покажувајќи ја својата  хуманост и желбата да се дарува крв за да се спаси живот.

Со силни пораки вработените ги мотивираа своите колеги масовно да се вклучат во следните акции. Државниот инспекторат за земјоделство  и во иднина ќе продолжи да биде општествено одговорна институција која ќе учествува во повеќе крводарителски акции и хуманитарни настани.

 

Галерија

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy