Царува ли црн пазар на пестициди во Македонија кои се користат во земјоделието, а се забранети за употреба. Има ли неконтролирана и прекумерна употреба на земјоделски препарати од македонските земјоделци. Влијае ли тоа врз јавното здравје на нацијата. Во Топ Тема вечерва Тамара Грнчароска  дебатира со Николче Бабовски, директор на Агенцијата за храна и ветеринарство, Јане Станкоски, директор на Државниот инспекторат за земјоделство, проф. д-р Нико Беќаровски од УК за Токсикологија и проф. д-р. Илија Каров, поранешен декан на Земјоделскиот факултет при УГД – Штип.  

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy