Денес во просториите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, директорот на Државниот инспекторат за земјоделство м-р Јане Станкоски заедно со Билјана Талеска – Компонентен лидер од земјата корисник од Државниот инспекторат за земјоделство, учествуваа на третиот Управен комитет на ЕУ IPA Твининг проектот „Подобрување на административните и оперативните капацитети на надлежните органи за заштита на растенијата“ каде присуствуваа и претставници од надлежните служби од нашата држава, Италија и Грција. Државниот инспекторат за земјоделство е една од институциите корисници на оваа техничка поддршка, во насока на подобрување на инспекциските контроли од областа на здравјето на растенијата, фитофармацевтски производи, семе и саден материјал на земјоделските растенија

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy