На ден 18.10.2022 година во НУ Музеј на македонската борба – објект Порта Македонија беше реализирана специјализирана обука за инспекторите од Државниот архив и неговите подрачни одделенија. Темата која беше опфатена на обуката се однесуваше на усогласувањето на Законот за архивски материјал со одредбите од Законот за прекршоци и Законот за инспекциски надзор.

Обуката беше реализирана од страна на д-р Мери Петреска, Виш инспектор и експерт во областа и примената на Законот за прекршоци на покана на Државниот архив, а во соработка со директорот на Државниот инспекторат за земјоделство, м-р Јане Станкоски .

Галерија

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy