Skip to content

Month: декември 2022

Досега откупени 20.401 тон или 90% од вкупно договорената количина тутун

  Се одбројуваат последните денови од 2022 година. Годинава тутунопроизводителите ги рушат рекордите и испишуваат историја на досега највисока просечна откупна цена од 290 денари за килограм, што претставува зголемување за
Прочитајте повеќе

Интерен оглас број 04/2022

Интерен оглас број 04/2022 за потполнување на работно место со унапредување
Прочитајте повеќе

Oдржан промотивен настан посветен на развојот на информатичкиот систем за инспекциски надзор, Е- Инспектор

Во организација на Инспекцискиот совет, Европската банка за обнова и развој и избраната ИТ компанија ИТгма, се одржа Промотивен настан посветен на развојот на информатичкиот систем за инспекциски надзор, Е-
Прочитајте повеќе

Јане Станкоски вели дека досега нема оспорена проценка при откупот на тутун

Досега се откупени преку 9.000 тони тутун по просечна цена од над 275 денари за килограм. Откупот на тутунот се одвива непречено, без проблеми и според динамиката се очекува да
Прочитајте повеќе

Во рамките на ЕУ IPA Твининг проектот „Подобрување на административните и оперативните капацитети на надлежните органи за заштита на растенијата“, кој се спроведува во соработка со надлежните фитосанитарни служби од
Прочитајте повеќе

Директорот на Државниот инспекторат за земјоделство, м-р Јане Станкоски учествуваше на Регионалната работилница за зголемување на ефикасноста на спроведување на АЕО (Овластени економски оператери) со зајакнато учество на другите агенции
Прочитајте повеќе