Директорот на Државниот инспекторат за земјоделство, Зоран Шапуриќ со апел до производителите на зелка:
Јавно ги повикува сите производители на пролетната зелка, доколку евентуално им се издаваат од било кој откупувач несодветни откупни ( кантарни белешки ), односно да им се откупува зелката по една цена, а во откупната белешка да им се наведува друга цена, да достават докази  до Државниот инспекторат за земјоделство, како и до инспектурите од регионите на Струмица и Гевгелија

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy