Skip to content

Month: октомври 2022

Потпишување на договори за поврзување на платформата за интероперабилност во функција на системот е-инспектор

Во насока на реализирање на приоритетните цели на Владата на Република Северна Македонија, борбата против корупцијата и дигитализацијата на општеството, денес, на 26.10.2022 година, Инспекцискиот совет во улога на координатор
Прочитајте повеќе

На ден 19.10.2022 година во просториите на Државниот инспекторат за земјоделство се одржа  презентација на електронската база на прописи на ЈП Службен весник на РСМ. Галерија
Прочитајте повеќе

На ден 18.10.2022 година во НУ Музеј на македонската борба – објект Порта Македонија беше реализирана специјализирана обука за инспекторите од Државниот архив и неговите подрачни одделенија. Темата која беше
Прочитајте повеќе

О  Б  Ј  А  В  А  бр. 1/2022

Врз основа на член 22, 23, 24, 46, 47, 48 и 49  од  Законот  за  користење  и  располагање  со  стварите во  државна  сопственост  и  со  стварите  во  општинска  сопственост (,,Службен 
Прочитајте повеќе

На  27 септеври 2022 година во Златибор, Република Србија се одржа регионалната работилница  SEED+ на која активно учество земаа и претставници на Државниот инспекторат за земјоделство. На работилиницата  учествуваа и
Прочитајте повеќе

НВО Инфоцентарот заедно со партнерските организации Спектар од Крива Паланка и Центарот на заедницата на општина Струга, на 29 септември (четврток) 2022 година, со почеток во 11 часот, во хотелот
Прочитајте повеќе